Відомого нардепа-втікача схопили у Лондоні, – ЗМІ

Політика, Світ

Народного депутата Артема Дмитрука вранці 24 вересня затримала лондонська поліція. Його можуть екстрадувати в Україну.

Про це повідомили джерела з оточення нардепа в коментарі Стране. За цими даними, затримання відбулося на території столиці Великої Британії, вранці вівторка. Наразі триває суд щодо екстрадиції і йдеться про запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Офіційно ця інформація не підтверджена. Його дружина Анастасія також поки ніяк не відреагувала на повідомлення про арешт чоловіка.

З моменту втечі з України наприкінці серпня Дмитрук оселився у Великій Британії, де, як він стверджував, йому гарантували безпеку. На його думку, наразі проти нього і його сім’ї триває політичне переслідування зі сторони Офісу президента.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань порушило кримінальне провадження за фактом незаконного перетину кордону нардепом Дмитруком, якого підозрюють у нападах на військового та правоохоронця.Раніше ми писали, що Офіс Генерального прокурора України направив запити до низки країн щодо затримання та тимчасового арешту народного депутата в межах міжнародних договорів про видачу правопорушників.

Також нагадаємо, що народного депутата Артема Дмитрука не затримали перед втечею за кордон через відсутність законних підстав. Підозра, необхідна для затримання, може бути оголошена лише генеральним прокурором.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь