“Дoлaр нeсeться дo чeрвoнoї мeжi, курс вaлют прuгoлoмшuть дo кiнця рoку”: eкспeртu скaзaлu, щo стaнeться в oбмiннuкaх

Життя, Суспільство

Курс валют на 25 вересня: скільки коштуватимуть долар, євро і злотий. Фінансовий аналітик Андрій Шевчишин вважає, що долар щодо гривні буде тільки дорожчати до кінця 2024 року. За його словами, валюта може перевалити за позначку в 42 гривні.

Як інформує “УНІАН”, експерт у коментарі 24 Каналу заявив, що стабільність і регулярність фінансування України з боку партнерів визначатиме, чи зможе Київ виконати бюджет на наступний рік. Він зазначив, що чим вищий курс, тим більші гривневі надходження.

“Якщо ми на наступний рік очікуємо 35-38 мільярдів зовнішньої допомоги, то ми розуміємо, що одна гривня девальвації дає нам відповідні додаткові надходження”, – зазначив аналітик.

Шевчишин також спрогнозував курс долара в Україні до кінця року:

Я очікую, що ми вийдемо на 42,7 гривні за долар до кінця цього року.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Курс долара в Україні – прогнози експертів до кінця року

Аналітик Олексій Козирєв вважає, що курс долара в Україні на готівковому ринку до кінця року наблизиться до рівнів коридору в 42-43 гривні за долар.

Зі свого боку президент Асоціації українських банків Андрій Дубас вважає, що до кінця 2024 року долар може перебувати в діапазоні 41,3-41,7 гривні за долар.

Крім того, банкір Тарас Лісовий вважає, що долар навряд чи почне дешевшати щодо гривні, валюта навпаки продовжить тенденцію до повільного подорожчання до кінця цього року.

Comments

comments

Залишити відповідь