Зеленський зустрівся з Ердоганом: які питання обговорили

Політика, Світ

Президент України Володимир Зеленський зустрівся із своїм турецьким колегою Реджепом Таїпом Ердоганом. Сторони обговорили посилення торгівельно-економічної співпраці та відбудови України.

Про це повідомляє Telegram голови держави.

«Ми зосередилися на нарощуванні двосторонньої торгівлі, інвестицій та економічної співпраці, а також участі турецьких компаній у відбудові України», – наголосив Зеленський.

Крім того, лідери детально обговорили реалізацію Формули миру, наголосивши на важливості забезпечення свободи судноплавства у Чорному морі та провідній ролі Туреччини в імплементації відповідного пункту Формули щодо продовольчої безпеки.

Також під час зустрічі Володимир Зеленський запросив Реджепа Таїпа Ердогана відвідати Україну з візитом.Раніше повідомлялося, що зустріч Володимира Зеленського й канцлера Німеччини Олафа Шольца на полях Генеральної асамблеї ООН , 23 вересня відбувалась у форматі тет-а-тет.

Сам президент у короткому повідомленні після зустрічі з Шольцом заявив, що говорив про те, «як зробити справедливий мир ближчим» та «зберігати єдність», а також про підготовку другого Саміту миру.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 22 вересня прибув до Нью-Йорка для участі в заходах в рамках тижня високого рівня Генеральної Асамблеї ООН.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь