«Ми не можемо так продовжувати»: Генсек ООН заявив, що світ рухається до «порохової бочки»

Політика, Світ

Голова Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутерріш заявив, що безкарність, нерівність і невизначеність ведуть сучасну цивілізацію до «порохової бочки, яка ризикує поглинути світ».

Про це повідомляє AP.

«Ми не можемо так продовжувати», — сказав генеральний секретар, відкриваючи щорічну зустріч високого рівня 193 країн-членів ООН.

Він сказав, що світ перебуває в «епосі епічної трансформації» і стикається з викликами, яких раніше не бачили, із поглибленням геополітичних розбіжностей, нагріванням планети та війнами, які вирують на Близькому Сході, в Україні, Судані та в інших місцях, і невідомо, чим вони закінчаться.

«Ми йдемо до неймовірного — до порохової бочки, яка ризикує поглинути світ», — сказав Гутерріш.Проте, за його словами, надія є – «проблеми, з якими ми стикаємося, можна вирішити».

Гутерріш назвав ситуацію в Газі «безперервним кошмаром, який загрожує захопити з собою весь регіон». В Україні, за його словами, немає жодних ознак припинення війни. У Судані «жорстока боротьба за владу призвела до жахливого насильства», включаючи масові зґвалтування.

Гутерріш сказав, що для того, аби подолати виклики, потрібно протистояти трьом рушійним силам «нежиттєздатності» — невизначеності некерованих ризиків, нерівності, яка лежить в основі несправедливості та образ, і безкарності, яка підриває міжнародне право та основоположні принципи ООН.

Президент Володимир Зеленський переконаний, що війну, розв’язану росією проти України, «не можна заспокоїти розмовами». «Необхідні дії» – росію треба примусити до миру.

Перед цим Зеленський інтерв’ю ABC News повідомляв, що росія використовує китайські супутники для фотографування атомних електростанцій в Україні. І якщо вона це робить, то існує загроза атаки цих об’єктів.

Раніше у ніч на 22 вересня російський ударний дрон «Шахед» в черговий раз пролетів поруч з майданчиком Хмельницької АЕС.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь