Бійці ГУР показали кадри бойової роботи по ворожій самохідній гаубиці «Мста»

Політика

Бійці підрозділу «Крила» знищили ворожу самохідну артилерійську установку «Мста-С». Відпрацювали по ній FPV-дрони.

Про це повідомляє Telegram-канал Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України.

«Бійці підрозділу «Крила» департаменту активних дій ГУР МО України знищили російську самохідну артилерійську установку «Мста-С». Для спалення ворожої гаубиці розвідники майстерно застосували два далекобійні FPV-дрони», – пише ГУР.
Це радянська 152-мм самохідна артилерійська установка, яка була розроблена в 1970-х роках. Вона призначена для ведення вогню по позиціям, підтримки наземних військ та знищення бронетехніки. Дозволяє вести вогонь на великі дистанції – до 30 км з використанням спеціальних снарядів.
Однією з ключових особливостей «Мста-С» є її мобільність. Установка має гусеничне шасі, що дозволяє їй швидко переміщатися по різних типах місцевості. Гаубиця залишається на озброєнні багатьох країн, які успадкували радянську артилерійську традицію.Втрати росії у війні проти України становлять вже понад 646 тисяч солдатів. Українські військові за добу знищили 1250 росіян та понад сотню одиниць ворожої техніки.

За останній тиждень окупанти збільшили обстріли України КАБами та дронами, застосувавши понад 900 авіабомб та близько 400 БПЛА.

З 22 на 23 вересня, за останню добу, окупанти втратили на фронті 1330 загарбників, 16 танків і 81 артилерійську систему.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь