У ЗУНУ започаткували книжкове кафе «Літературна дегустація»

Життя
У ЗУНУ започаткували книжкове кафе «Літературна дегустація»

З нагоди Всеукраїнського дня бібліотек у читальному залі для студентів ЗУНУ започатковано книжкове кафе – як новий формат спілкування з читачем й заохочення до читання.

Мета проєкту – задовольнити духовні смаки присутніх, дати змогу читачам насолодитися книжковими новинками і вишуканими літературними «стравами», отримати заряд позитивних емоцій та гарного настрою.

Бібліотекарі у ролі офіціантів цікаво розповідають відвідувачам кафе про кожну книжкову страву різноманітних жанрів сучасних письменників. Рекомендації старанно відібрані, а тому можна сміливо запевняти читачів в тому, що книги безумовно справлять на любителів смачної літератури величезне враження.

Відвідувачі, ознайомившись з бібліоменю, можуть спробувати найсмачніші книги. Серед запропонованих «страв»: «Золотий фонд» (твори класичної літератури, перевірені часом і любов’ю читачів), «Національна кухня» (книги про культуру і побут населення України), «Гарячі страви» ( книги, відмічені міжнародними книжковими преміями), «Порція щастя» ( книги про любов, про сенс життя, щастя), «Спекотне під гострим соусом» ( детективи, пригоди), «Асорті» (знайомство з книгами різних жанрів і напрямів (художня література, філософія, популярні книги з психології та ін.)), «Делікатес» (презентація книжок оригінальних і самобутніх), «Десерт» (книги для легкого читання, вірші, оповідання), а також книжкові новинки, що надійшли у бібліотеку протягом 2024 року.

Усі відвідувачі книжкового кафе з задоволенням захотіли спробувати на смак запропоновану книжкову страву улюбленого жанру.

А потім читачі разом із бібліотекарями за горням ароматної кави чи чаю, в теплій душевній атмосфері розповідали про улюблені жанри сучасних писменників, про найсмачніші новинки, обмінювалися враженнями і ділилися рекомендаціями.

Використання традиційних та інноваційних форм роботи дозволяє зробити відвідування книгозбірні цікавим та креативним.

Bci відвідувачі книжкового кафе відчули радість від спілкування з друкованим словом та багато позитивних вражень, а бібліотекарі переконались, що молодь любить читати і має свої власні смаки та уподобання щодо книг та авторів.

Вимоги до відвідувачів такі: любов до книги, гарний настрій, креативність, готовність до спілкування.

Залишити відповідь