Китай запустив нові супутники для спостереження за Землею

Політика

Сьогодні. 25 вересня, Китай успішно запустив у космос п’ять нових супутників дистанційного зондування Землі.

Про це повідомляє CGTN.

Космічні апарати вивела на навколоземну орбіту комерційна ракета-носій «Ліцзянь-1 Y4» (Lijian-1 Y4), яка злетіла з космодрому Цзюцюань у пустелі Гобі на північному заході Китаю о 7:33 за місцевим часом (2:33 за Києвом).

Було запущено два апарати сімейства «Юньяо-1» (Yunyao-1) із номерами 21 і 22, «Цзілінь-1» (Jilin-1) SAR01A та два перших супутники нового угруповання AIRSAT. Вони призначені для зйомок земної поверхні, метеорологічних спостережень та інших видів моніторингу поверхні планети.

«Ліцзянь-1» (також називається Kinetica-1) стала першою легкою чотириступінчастою твердопаливною ракетою, яку збудував комерційним підрозділом Китайської академії наук компанією CAS Space. Вона має висоту 30 м, діаметр – 2,65 м і вагу – 149 тонн, здатна підняти на навколоземну орбіту до 2000 кг корисного вантажу.Перший політ «Ліцзянь-1» відбувся ще 27 липня 2022 року, а нинішній став четвертою місією ракет-носіїв цієї серії.

У вівторок Китай здійснив запуск із морської платформи у Жовтому морі космічної ракети-носія «Цзєлун-3» (Smart Dragon-3) із вісьмома супутниками.

Нагадаємо, днями китайська багаторазова ракета «Небула-1» вибухнула під час випробувань, намагаючись здійснити посадку за принципом Falcon 9 Ілона Маска.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь