На Дніпропетровщині очільника та секретаря міської громади судитимуть за хабарі

Політика

На Дніпропетровщині судитимуть очільника та секретаря міської громади. Посадовців підозрюють у вимаганні 30 тис. доларів хабаря у підприємця, який хотів побудувати гуртожиток для переселенців.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

За даними ДБР, ще з 90-х років на території громади стояла недобудова школи площею 4,5 тис. кв м. Підприємець вирішив відремонтувати це приміщення, щоб там могли проживати, зокрема, переселенці. Платити за це проживання мала міжнародна гуманітарна організація.

“З цією пропозицією він звернувся до міської ради. Посадовці під час зустрічей повідомили, що є два варіанти вирішення питання: за 50 або за 30 тис. доларів”, – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, після отримання 50 тисяч доларів чиновники обіцяли винести питання на голосування сесії та забезпечити підписання меморандуму про передачу будівлі в довгострокову оренду без оголошення спеціального тендеру. Водночас за 30 тисяч доларів підприємець мав би віддавати фігурантам ще й “відкати”.У квітні 2024 року підприємець передав 30 тисяч доларів секретарю ради в його кабінеті, тоді обох посадовців було затримано.

Їх обвинувачують у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (ч. 4 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Раніше заступницю прокурора Запорізької обласної прокуратури було викрито на корупції. Вона вимагала й отримала 40 тис. доларів за непритягнення особи до кримінальної відповідальності.

Співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) спільно з СБУ викрили командира батальйону однієї з військових частин, який вимагав гроші від підлеглих за можливість залишитися на службі на Закарпатті. Фігуранта та його спільника затримано, і їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь