Зеленський в ООН попередив світ про можливу ядерну катастрофу в разі ударів по українських АЕС

Політика, Світ

Президент України Володимир Зеленський знову попередив про підготовку росією ударів по атомних електростанціях в Україні та вказав, що це може призвести до нової ядерної катастрофи в Європі.

Про це Зеленський заявив під час виступу на 79-й сесії Генасамблеї ООН.

«Будь-який ракетний або безпілотний удар, будь-який критичний інцидент в енергетичній системі може призвести до ядерної катастрофи. Такий день ніколи не повинен настати»,- заявив Президент України.

Він нагадав, що росія знищила всі українські теплові електростанції та найбільші гідроелектростанції, а тепер, за даними розвідки, планує атаки на українські атомні електростанції, використовуючи для цього супутники інших країн.

Напередодні Зеленський розповів на засіданні Ради безпеки ООН про плани рф атакувати три українські АЕС.Перед цим Зеленський інтерв’ю ABC News повідомляв, що росія використовує китайські супутники для фотографування атомних електростанцій в Україні. І якщо вона це робить, то існує загроза атаки цих об’єктів.

Раніше у ніч на 22 вересня російський ударний дрон «Шахед» в черговий раз пролетів поруч з майданчиком Хмельницької АЕС.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь