Підприємці поскаржились, що уряд проігнорував позицію бізнесу щодо податків

Політика

Під час обговорення уряду з бізнесом планів підвищення податків пропозиції підприємців не були ураховані.

Про це заявив президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков, пише Економічна правда.

«У нас було багато зустрічей (з урядом – ЕП), все проговорили, але ухвалили те, що ухвалили. Майже не були ураховані пропозиції великих бізнес-асоціацій», – заявив він.

Чижиков підкреслив, що бізнес розуміє, що новий пакет податків важливий для України, бо бюджет на сьогодні не в найкращому стані. Але водночас президент Торгово-промислової палати висловив побоювання, що ті, хто завжди платив податки – буде платити більше, а ті, хто не платив – й не почне цього робити.

Своєю чергою президент ОП  «Укрметалургпром» Олександр Каленков зазначив, що будь-яке підвищення собівартості, яке слідує за підвищенням податків, викликає питання, чи буде надалі працювати підприємство.«Дуже важливо врахувати те, що коли ви підіймаєте податки, більше бізнесу буде закриватися і податків будуть платити менше. Ефект буде зворотній», – зазначив він.

Верховна Рада вже проголосувала у першому читанні за законопроєкт про збільшення податків на 58 мільярдів гривень у цьому році та 137 мільярдів — у наступному.

Міністерство фінансів готове підтримати законопроєкт про підвищення податків у будь-якій редакції, щоб отримати хоч щось додатково у бюджет.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь