Президент Польщі вказав, що треба робити в разі атаки росією українських АЕС

Політика, Світ

Небезпека завдання рф ударів по українських атомних електростанціях, про яку попередив Зеленський, дійсно існує. У разі атак потрібно буде «негайно втрутитися і викликати експертів».

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда, повідомляє РАР. Журналісти попросили прокоментувати слова Зеленського про плани рф атакувати АЕС.

Як відповів Дуда, росія вже атакувала Запорізьку АЕС і непрацюючу Чорнобильську АЕС. Однак це, на щастя, не призвело до ядерної катастрофи.

«Є ризик атак на інші електростанції – Рівненську чи Хмельницьку – і ми повинні це враховувати. Якщо будуть атаки, ми повинні будемо негайно втрутитися, викликати експертів(…)», – сказав президент Польщі.

25 вересня Зеленський під час виступу в Генасамблеї ООН знову попередив про підготовку росією ударів по атомних електростанціях в Україні та вказав, що це може призвести до нової ядерної катастрофи в Європі.Напередодні Зеленський розповів на засіданні Ради безпеки ООН про плани рф атакувати три українські АЕС.

Перед цим Зеленський інтерв’ю ABC News повідомляв, що росія використовує китайські супутники для фотографування атомних електростанцій в Україні. І якщо вона це робить, то існує загроза атаки цих об’єктів.

Раніше у ніч на 22 вересня російський ударний дрон «Шахед» в черговий раз пролетів поруч з майданчиком Хмельницької АЕС.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь