Франція погодилася підготувати і озброїти українську бригаду

Політика, Світ

України Володимир Зеленський домовився зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном про те, що Франція підготує та оснастить одну українську бригаду.

Про це Зеленський розповів 25 вересня за результатами зустрічі з Макроном на полях Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, повідомляє Telegram глави держави.

«Кожна наша зустріч із президентом Еммануелем Макроном зміцнює відносини між нашими країнами та дає результати, які допомагають у захисті життя», – зазначив Зеленський.

Під час переговорів український президент розповів Макрону про ситуацію на фронті та потреби ЗСУ.

«Ми обговорили подальше посилення української системи ППО та навчання військових. Франція підготує та оснастить українську бригаду. Дякую за це рішення», – повідомив Зеленський.Глава держави також подякував Франції за рішучу підтримку членства України в НАТО і ЄС та за всю військову допомогу.

Тим часом, Україна запропонувала скандинавським країнам підготувати й озброїти для ЗСУ Північну бригаду.

Нагадаємо, безпекова угода між Україною і Польщею містить домовленість про створення Українського легіону на польській території. У цей підрозділ зможуть добровільно піти громадяни України у Європі, готові стати до лав ЗСУ.

Але Польщі поки не вдалося набрати достатню кількість громадян України, щоб сформувати з них хоч бригаду Українського легіону.

⚡⚡⚡ Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь