У Конгресі вимагають від Байдена розсекретити стратегію США щодо війни в Україні

Політика, Світ

Лідери республіканців у Конгресі США хочуть, щоб президент Джо Байден відкрив для громадськості звіт Білого дому про стратегію щодо війни в Україні.

Як пише агентство Reuters, про це йдеться у спільній заяві республіканців – голів комітетів Палати представників у закордонних справах, у справах збройних сил, розвідки, асигнувань та інших комітетів Конгресу. Свою вимогу вони висунули за день до того, як президент України Володимир Зеленський повинен відвідати Капітолій для зустрічі з законодавцями.

За два з половиною роки, що минули з моменту повномасштабного вторгнення рф, Конгрес затвердив майже 175 мільярдів доларів допомоги та військової підтримки для України та країн-союзників, і багато законодавців очікують, що Вашингтону доведеться затвердити ще більше грошей на допомогу уряду в Києві протягом наступних кількох місяців.

Ще у червні адміністрація Байдена мала надіслати звіт про детальну стратегію до Конгресу, однак зробила це лише у вересні. Цей звіт був засекречений, і конгресмени хочуть, щоб цей документ був частково розкритий для громадськості, особливо з огляду на можливе голосування на початку наступного року щодо надання більшого фінансування.

«Враховуючи життєво важливі інтереси США, які стоять на кону в перемозі України над путінськими військами, весь Конгрес і американський народ заслуговують на те, щоб розуміти, як витрачаються їхні важко зароблені податки», – йдеться у спільній заяві голів комітетів Палати представників у закордонних справах, у справах збройних сил, розвідки, асигнувань та інших комітетів Конгресу.Нагадаємо, у квітні Конгрес США затвердив законопроект про фінансування військової допомоги Україні на 60 млрд доларів. Він містив пункт, що Адміністрація Байдена має представити свою стратегію у війні в Україні.

Раніше повідомлялося, що Сполучені Штати оголосять про виділення нового пакета військової допомоги Україні на $375 млн доларів. Це має відбутися 25 вересня.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь