У центрі Сум впала бомба часів Другої світової, детонації не відбулося

Політика

Під час чергового ворожого авіаційного удару по Сумщині та місту Суми авіабомбами одна із російських бомб впала та не здетонувала. У Нацполіції показали, як знешкоджують ФАБ-500.

В дописі правоохоронців сказано, що бомба ФАБ-500 впала біля річки Псел. На фото видно, що вона закопалась у пісок на берегу. ФАБ-500 — це бомба ще радянської розробки, вона не була керованою. Але із початку 2023 року Росія стала інтенсивно застосовувати бомби ФАБ-500М62 з модулем планування та корекції (УМПК), який перетворює бомби вільного падіння на високоточний боєприпас з максимальною дальністю застосування до 70 км.

Для її знешкодження 26 вересня виїхала мобільна група управління вибухотехнічної служби Головного управління Національної поліції в Сумській області.

«Вибухотехніки поліції знешкодили її, а потім, з залученням важкої техніки, витягли її та доставили у безпечне місце для знищення», — резюмували у дописі.

росія постійно атакує Сумську область із усього озброєння, що в неї є в арсеналі. Сьогодні вночі, 26 вересня у небі над Сумщиною зенітники ЗСУ збили 13 ворожих «Шахедів».Загалом, вночі та зранку росіяни здійснили 28 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Було зафіксовано 51 вибух.

У Сумській ОВА повідомили, що окупанти атакували КАБами, FPV-дронами, також ворог бив із реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) та скидав із БпЛА вибухових пристроїв типу ВОГ. У Юнаківський громаді одна цивільна особа загинула після вибуху запущеного окупантами КАБу.

Нагадаємо, що росія в ніч на 26 вересня випустила по Україні шість ракет різних типів та 78 дронів-камікадзе. Сили ППО знищили більшість ворожих цілей.

У Києві під ранок 26 вересня пролунали кілька вибухів. У районі півночі столиці триває робота сил та засобів протиповітряної оборони через атаку «Шахедів».

У Печерському районі, де впали уламки БпЛА, сталася розгерметизація газової труби на першому поверсі житлової пʼятиповерхівки.

В Івано-Франківську, де цієї ночі тривала робота протиповітряної оборони через ворожу атаку із застосуванням дронів-камікадзе, постраждалих немає. Ціллю противника стала цівільна інфраструктура.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь