Зеленський розглядає можливість виборів наступного року – The Economist

Політика

Президент України Володимир Зеленський нібито розглядає можливість проведення президентських виборів у наступному, 2025 році, щоб на тлі падіння рейтингу ще мати можливість переобратися.

Про це пише британський журнал Economist, яке не вказує джерел, однак серед опитаних політиків, які теж підтверджують нібито підготовку до виборів вказали Юлію Тимошенко.

Видання наводить дані американського Національного демократичного інституту, згідно з якими довіра українців до Зеленського знизилася з 80% у травні 2023 року до 45% у 2024-му.

Журналісти зазначають, що, попри рішення відкласти вибори до завершення війни, український президент нібито розглядає можливість призначити президентські вибори наступного року, «щоб зміцнити свою владу».

Юлія Тимошенко, із якої поговорило Economist, підтвердила, що нібито «політичний процес однозначно розпочався».Зазначимо, що The Economist має багаторічний досвід публікації замовних матеріалів українського походження.

Раніше президент Володимир Зеленський прирівняв проведення виборів під час війни до витрачання грошей на нову бруківку та інші зайвості.

Центрвиборчком прокоментував вибори під час війни і терміни президентства Зеленського. Вибори під час воєнного стану проводити однозначно не можна, тож президент Володимир Зеленський може продовжувати займати свою посаду до кінця війни.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь