Офіс генпрокурора готує екстрадицію нардепа-втікача із Британії

Політика

Офіс генерального прокурора готує матеріали для екстрадиції народного депутата, який незаконно виїхав з України й наразі перебуває в розшуку.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора в четвер, 26 вересня.

У повідомленні не зазначається ім’я депутата, однак деталі свідчать про те, що йдеться про нардепа Артема Дмитрука.

Зазначається, що Офіс генпрокурора співпрацює з міжнародними партнерами щодо видачі депутата для притягнення його до кримінальної відповідальності.

В Офісі генпрокурора зауважили, що наразі встановлено місцеперебування нардепа, а суд визначив йому міру запобіжного заходу.25 вересня Артем Дмитрук заявив, що був затриманий правоохоронцями у Великій Британії, після чого відбулось судове засідання. Раніше того дня видання The Independent написало, що Дмитрук буде оскаржувати в суді Лондона запит на свою екстрадицію від українського уряду.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань порушило кримінальне провадження за фактом незаконного перетину кордону нардепом Дмитруком, якого підозрюють у нападах на військового та правоохоронця.

Раніше ми писали, що Офіс Генерального прокурора України направив запити до низки країн щодо затримання та тимчасового арешту народного депутата в межах міжнародних договорів про видачу правопорушників.

Також нагадаємо, що народного депутата Артема Дмитрука не затримали перед втечею за кордон через відсутність законних підстав. Підозра, необхідна для затримання, може бути оголошена лише генеральним прокурором.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь