Байден доручив використати всі виділені для України кошти до кінця його терміну

Політика, Світ

Президент США Джо Байден доручив використати всі залишкові кошти, виділені на військову допомогу Україні, до завершення його президентського терміну. Про це у четвер, 26 вересня, повідомив Білий дім.

«Я доручив Міністерству оборони використати всі залишкові кошти, які були передбачені для України, до кінця мого терміну на посаді», — йдеться в повідомленні.

Байден уточнив, що йдеться про $5,5 млрд у межах програми PDA, яка передбачає передачу Україні озброєння зі складів США. Паралельно Пентагон поповнить власні запаси.

Також $2,4 млрд планують спрямувати на іншу програму.

За словами Байдена, ці кошти допоможуть Україні отримати додаткові системи ППО, безпілотники та авіаційні боєприпаси, а також посилять її оборонно-промисловий комплекс та забезпечать технічне обслуговування наявної зброї.26 вересня президент Володимир Зеленський оголосив про рішення США виділити Україні $7,9 млрд, а також запровадити санкції проти росії.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 22 вересня прибув до Нью-Йорка для участі в заходах в рамках тижня високого рівня Генеральної Асамблеї ООН.

Зеленський розповів, що вже провів у США зустріч з губернатором, сенатором та конгресменом від штату Пенсильванія. Співрозмовники домовились про активнішу співпрацю.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь