З наступного року росіяни не визнаватимуть українського громадянства на окупованих територіях,- Центр нацспротиву

Політика

Всі українці без російського паспорта на тимчасово окупованих територіях України з наступного року отримають статус іноземних громадян або осіб без громадянства.

Про це заявив Центр національного спротиву.

З 1 січня 2025 року громадяни без російського паспорта на тимчасово окупованих територіях України отримають статус іноземних громадян або осіб без громадянства, – йдеться в дописі. 

Крім того, на сайті “міграційної служби” так званої “лнр” вказано, що повнолітні, які ще не оформили російський документ, будуть вважатися іноземцями, які наразі мають право проживати на тимчасово окупованій Луганщині. Це буде діяти до 31 грудня 2024 року.

Наступного року окупанти зобов’яжуть кожного стати на міграційний облік або ж отримати дозвіл від окупаційної влади на тимчасове проживання, пояснили в Центрі нацспротиву. Наразі російські загарбники вже створюють реєстр іноземців, які перебувають у країні незаконно, а гауляйтери погрожують внести до нього українців, що відмовляються від отримання паспорта рф.

Раніше повідомлялося, що гауляйтери на тимчасово окупованих територіях планують внести в реєстр іноземців українців, які перебувають в окупації та відмовляються від паспорта рф.

Раніше на тимчасово окупованих територіях росіяни заявили про завершення «перехідного періоду» щодо страхування власного авто. З 1 січня 2025 року окупанти зобов’яжуть кожного застрахувати авто у російських компаніях. Проте для цього необхідно мати паспорт рф. Без страхування окупанти погрожують власникам конфіскацією авто.

Російські окупанти вигадали ще одну схему по «віджиму» житла у мешканців на тимчасово окупованих територіях України (ТОТ).

Також нагадаємо, що на тимчасово окупованих територіях України у чергах до лікаря цивільних піддають фізичному насиллю. Їх б’ють «герої» так званого сво.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь