Радник Орбана сумнівається, що Угорщина б чинила опір у разі вторгнення рф

Політика, Світ

Влада Угорщини навряд чи б вирішила відповісти на військову агресію з боку російської федерації спротивом. Будапешт вважає опір вторгненню, як це зробила Україна – «безвідповідальним».

Про це заявив головний політичний радник угорського прем’єр-міністра Балаж Орбан, повідомляє Bloomberg.

За словами представника Офісу глави уряду Угорщини, який допомагає розробляти зовнішню політику прем’єр-міністра, країна «скоріш за все» не захищалася б від російського вторгнення.

У подкасті тижневика Mandiner Балаж Орбан заявив, що Угорщина порадила б президенту України Володимиру Зеленському відмовитися від збройного опору в 2022 році, начебто щоб зменшити кількість жертв.

«Ми б, швидше за все, не зробили того, що зробив президент Зеленський два з половиною роки тому, тому що це безвідповідально», – сказав помічник угорського прем’єра.Як заявив Балаж Орбан, український президент вступив в оборонну війну, і «ми бачимо, скільки людей загинуло і скільки території було втрачено».

Так, слова помічника глави уряду Угорщини, яка є членом Північно-атлантичного альянсу, із фактичною пропозицією для України капітулювати з першого дня широкомасштабної агресії викликали критику з боку угорської опозиції.

Лідер опозиції Петер Мадьяр закликав політичного директора уряду піти у відставку, заявивши, що його коментарі «розтоптали основу конституції та незалежності Угорщини».

Раніше ми писали, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан визнав, що Україна є сильною державою, яка успішно і з безпрецедентною силою протистоїть росії.

Також нагадаємо, що прем’єр Угорщини Віктор Орбан назвав вибухи на газогонах «Північного потоку» терористичним актом очевидно здійсненим під американським керівництвом.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь