Таку смакоту будете готувати на постійні основі. Неймовірно смачний заливний пиріг із зеленою цибулею та яйцем. Готується дуже просто!

Світ

Простий, але дуже смачний та ситний заливний пиріг із зеленою цибулею та яйцем. З гарячим солодким чаєм або вприкуску з бульйоном або курячим супчиком дуже смачно!

Для приготування потрібно:

для тіста

  • яйця 3 шт.
  • цукор 1 стіл. ложка
  • сіль 0,5 ч. ложки
  • кефір 200 мл
  • сметана 100 г
  • борошно 200 г
  • розпушувач 1 ч. ложка

для начинки

  • пучок зеленої цибулі
  • вершкове масло|мастило| 40-50 г (розтопити)
  • варені яйця 5 шт.
  • сіль за смаком

У чашу розбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор та перемішуємо. Потім вливаємо кефір.

Потім додаємо сметану. Сметана, як і кефір, може бути будь-якої жирності.

Окремо змішуємо борошно з розпушувачем, додаємо її в масу і добре перемішуємо віночком або ложкою.

Тісто для заливного пирога готове. Пиріг можна приготувати з будь-якою начинкою: обсмажений м’ясний фарш з цибулею, курка з грибами, тушкована капуста. У нас начинка з яєць та зеленої цибулі.

Для приготування начинки я змішуємо нарізану зелену цибулю з розтопленим вершковим маслом. Додаємо варені яйця та солимо.

Форму для запікання (у нас керамічна 27,5х17см) змащуємо вершковим маслом (маргарином) і злегка присипаємо борошном. Виливаємо у форму половину тіста. Викладаємо всю начинку. Потім заливаємо другою половиною тіста.

Ставимо випікатися пиріг в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 35-40 хвилин. Звичайно, час приготування у всіх буде різним. Готовність завжди можна перевірити дерев’яною шпажкою.

Даємо готовому пирогу охолонути до теплого стану у формі (хвилин 15), потім витягаємо його.

Пиріг чудово ріжеться. Смачний як у теплому, так і холодному вигляді. Це дуже смачно та просто! Готуйте із задоволенням, приємного апетиту!

Залишити відповідь