У минулому місяці промислові прибутки Китаю впали

Політика, Світ

У серпні 2024 року промислові прибутки в Китаї впали на 17,8% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, що є суттєвим зниженням після липневого зростання на 4,1%.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

За даними Національного бюро статистики Китаю, за перші вісім місяців цього року промисловий прибуток зріс на 0,5%, що є уповільненням зростання порівняно з 3,6% за січень-липень.

Основними причинами зниження прибутків стали слабкий ринковий попит, екстремальні погодні умови та висока база порівняння з минулим роком. Однак в секторі високих технологій, до якого входять літій-іонні батареї, напівпровідники та ракетобудування, прибутки зросли на 10,9% за перші вісім місяців, що значно перевищує загальні показники.

У серпні 2024 року ключові економічні показники показали зниження по всьому світу, що змусило інвестиційні банки переглянути свої прогнози щодо економічного зростання Китаю на цей рік.Раніше ми писали, що Китай заявив про наміри разом з країнами Глобального Півдня створити платформу «Друзі миру».

Також нагадаємо, що на китайському суднобудівному заводі стався інцидент із новітнім атомним підводним човном, на який військові Піднебесної покладали великі надії. Він затонув.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь