У Молдові будівлі уряду облили синьою та жовтою фарбами: що розповіли затримані

Політика, Світ

У ніч проти 27 вересня декілька осіб облили будівлі міністерства праці та уряду Молдови фарбами кольорів українського прапора. Їх оперативно спіймали.

Про це пише Newsmaker.

Молдовські правоохоронці затримали двох чоловіків віком 20 та 21 року. Згідно з їхніми свідченнями, вони належали до групи з 20 людей, яких найняли для дестабілізації в країні. За вандалізм щодо державних установ їм заплатили 5 тисяч євро.

Один із затриманих розповів, що шукав інших молодиків, які згодом мали пройти інструктаж у Москві, за що їм платили по 500 євро щомісяця. Сама ж група з 20 людей теж бувала в росії, де на полігоні під Москвою їх учили організовувати протести в Кишиневі, дестабілізувати ситуацію на них та охороняти провокатора тощо.Повернувшись до Молдови, вони купили фарбу, рукавички, кросівки та сумки, а потім опублікували відео своїх дій у Telegram як доказ виконаної роботи.

Загалом поліція вже дізналася імена 13 із 20 людей, які їздили на навчання до Москви, зокрема 26-річного чоловіка, що вербував молодиків.

Під час обшуків у будинках чотирьох фігурантів знайшли кілька банок фарби, рукавички, банківські картки, посвідчення особи, що підтверджують їхні поїздки до росії, та інші предмети, які можуть стати доказами проти них.

Тим часом, за запитом Служби інформації та безпеки (СІБ) в Молдові перед президентськими виборами було заблоковано ще сім сайтів, серед яких шість російських пропагандистських порталів новин і один молдовський.

Колишньому начальнику Генерального штабу Молдови Ігорю Горгану висунули обвинувачення в державній зраді. Він шпигував на користь росії.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь