Франція допоможе Україні пройти складну зиму

Політика

Уповноважений президента Франції з питань економічної допомоги та відновлення України П’єр Ельбронн оголосив, що Франція готова підтримати Україну в подоланні складної зими.

Він зазначив, що нещодавно повернувся з Нью-Йорка, де обговорювали енергетичні потреби України.

Ельбронн підкреслив, що французькі компанії вже активно працюють в Україні. Наприкінці минулого місяця він відвідав Київ разом з представниками бізнесу для оцінки можливостей постачання обладнання, зокрема газових турбін та рішень для акумулювання енергії.

Франція має намір виділити 60 мільйонів євро до кінця року в рамках спеціально створеного фонду, а загалом на енергетичну інфраструктуру планується виділити 200 мільйонів євро. Ці кошти будуть спрямовані на інвестиційні проєкти, що підтримуються державою, зокрема для компаній з французьким капіталом.

Серед французьких компаній, які вже співпрацюють з Україною, Ельбронн назвав Schneider Electric, яка допомагає з ремонтом енергетичних мереж, а також Arabelle Solutions, що займається проєктами зі зберігання енергії та газовими турбінами для підвищення потужності електростанцій.Раніше ми писали, що Франція та Канада домовилися спільно допомогати Україні протистояти російській агресії у кіберпросторі. Сторони ухвалили відповідну декларацію.

Також нагадаємо, що Зеленський домовився зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном про те, що Франція підготує та оснастить одну українську бригаду.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь