У ВМС розповіли, скільки носіїв «Калібрів» тримає рф у Чорному морі

Політика

Ворог продовжує тримати в Чорному морі свої кораблі. Серед них є носії крилатих ракет типу «Калібр».

Про це йдеться у ранковому звіті Військово-морських сил ЗСУ (ВМС ЗСУ).

Так, станом на 06:00, 28 вересня, у Чорному морі зафіксовано три ворожих кораблі. Два з них є ракетоносіями «Калібрів» із загальним залпом до 8 ракет.

Водночас в Азовському морі ворожі кораблі відсутні. Проте ще один носій крилатих ракет «Калібр» перебуває у Середземному морі. Його максимальний можливий залп складає 16 ракет.

Крім того, військові зазначили, що за добу в інтересах країни-агресора росії прохід Керченською протокою здійснили:

  • до Чорного моря – 7 суден, з них 6 продовжили рух у напрямку протоки Босфор;
  • до Азовського моря – 7 суден, з них 2 рухалось з протоки Босфор.

Нагадаємо, що минулої доби військові фіксували ту ж саму кількість ворожих кораблів у морях: в Чорному три (два з яких носії крилатих ракет типу «Калібр» із можливим залпом до 8 ракет), в Середземному – один ракетоносій із можливим залпом до 16 «Калібрів».

Цієї ночі росіяни випустили по Україні 73 ударних дрони та чотири ракети (дві балістичні «Іскандер-М» та дві авіаційні Х-59/69). Сили ППО знищили 69 «Шахедів» та дві керовані авіаційні ракети.

Також окупанти вдарили по закладу охорони здоров’я в Сумах. За попередньою інформацією, є постраждалі. Крім того, російські дрони атакували житловий сектор у Сумах.

Приблизно півтора десятка російських ударних дронів, які загрожували Києву, були знищені силами та засобами ППО на підступах та на території столиці в ніч проти 28 вересня.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь