Мамо, що ти витворяєш в 63 роки! Побійся Бога! Відправила я, на свою голову, маму до Туреччини на відпочинок. Якби ж я тоді знала, що повернеться ненька не сама. Але й це ще не кінець. Сказала “бабою” її не називати і поводитись, як з подругою. Не впізнаю людину зовсім…

Політика, Суспільство

Моїй мамі 63 роки, та, вочевидь, в голові вже почались якісь незворотні процеси. На пенсії їй сумно, саме тому вона цьогоріч вирішила на відпочинок до Туреччини поїхати, разом з подругою. Я навіть зраділа, вони ж ніколи ніде не були. Хіба що в українських санаторіях.

І от вони вирушили, на цілих два тижні. Летіли з Румунії, все їм сподобалось. Я поїхала особисто їх зустрічати. І дивлюсь, виходить Подруга мами, а тоді ненька з якимось чоловіком за руку. Я мало не впала. Він був років на 20 молодше, ще й екзотичної зовнішності.

– Мамо, це хто?

– Махмут.

– Що???

– Махмут! Він житиме зі мною.

– Як?

– А ось так. Вирішив заради мене в Україну переїхати.

– Де ти його знайшла?

– В клубі.

– Ти їздила в клуб? На танці.

– Так, а чом би й ні? Чи я розважатися не маю права?

– О, Господи, мамо, тобі ж 63!

– І що? Це ж не 80!

– Але йому скільки?

– 48.

– І що він тут робитиме?

– Відкриє кафе, з турецькими смаколиками й кавою.

– А в нього гроші на це є?

– Я вирішила продати дачу і профінансувати. Ще, правда, доведеться кредит взяти, але нічого! Це буде наш спільний бізнес, матиму справу на пенсії.

Я стояла, як вкопана, просто не знала, що казати. Ми поїхали додому, де я накрила стіл, діти чекали на бабусю. Дорогою мама мені сказала:

– І називайте мене тепер Таня, і дітям скажи, ніякої бабусі!

Від цього всього я просто в шоці. Не знаю, як пояснити мамі, що хитрий турок її просто використовує. Вона дуже змінилася. Майже не спілкується з нами. А ви б бачили, як вона вдягається. Наче підстаркувата жінка легкої поведінки. Ходить в прозорих кофтинах і коротких спідницях. Мені вже перед людьми соромно. Не одноразово чула такі історії. Та не вірила, що це може статися з нами. Але скажіть, що б ви робили на моєму місці? Боюсь врешті я й дачу і квартиру мамину втрачу. 


Копіювати

Залишити відповідь