Тісто на кефірі за 15 хвилин! Рецеп неймовірно смачних смажених пиріжків з картоплею. Виходять пишні, м’які та повітряні

Світ

Це універсальне тісто і можна готувати пиріжки з будь-якою начинкою. Особливо сподобається тим, хто не любить поратися з дріжджами. Пиріжки на такому тесті без дріжджів завжди виходять пишні, м’які та повітряні.

Інгредієнти:

  • Кефір теплий – 400 мл. (2 ст.)
  • Яйце – 2 шт.
  • Соняшникова олія – 2 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л. (без гірки)
  • Сіль – 1 ч. л. (без гірки)
  • Борошно – +/-800 р.
  • Сода – 1 ч. л.

Інгредієнти для начинки:

  • Картопля – 500 гр.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Сіль, перець за смаком
  • Олія для смаження

Приготувати начинку для пиріжків: картоплю помити, очистити, зварити у підсоленій воді з додаванням лаврового листа. Цибулю порізати дрібним кубиком, обсмажити на олії до золотистого кольору. З картоплі, що зварилася, зробити пюре, додати цибулю підсмажену разом з маслом, перець і сіль за смаком. Добре перемішати і залишити її остигати, начинка має бути кімнатної температури.

Приготувати тісто. У мисці для замішування тіста змішати кефір (кефір можете використовувати будь-які жирності, у мене 3,2%), яйця, сіль, цукор, олія.
Додати просіяне борошно в рідку суміш, але все борошно відразу не додавайте, залиште хоча б трохи, перемішати спочатку ложкою. Потім додати соди та ще муки, замісити тісто руками. Тісто не повинно бути густим, воно має бути м’яким і не забите борошном. Тісто накрити серветкою та залишити хвилин на 10, щоб тісто відпочило.

Робочу поверхню присипати трохи борошном, викласти тісто, нарізати на невеликі шматочки, кожен шматочок округлити в кульку, у нас вийшло 18 кульок, прикрити плівкою, щоб тісто не вітрило.

Кожну кульку розкотити в коржик, товщиною 3-4 мм. На кожен коржик викласти начинку, приблизно по 1 ст. л. Краї коржі з’єднати і зліпити пиріжок.
Сковороду поставити на плиту, налити олію, стільки, щоб пиріжки були в неї занурені хоча б на половину. Викласти пиріжки в розігріту олію швом донизу та обсмажувати на середньому вогні до золотистого кольору. Так як начинка вже готова пиріжки смажаться дуже швидко приблизно по 2 хвилини з кожного боку.

Гарячі пиріжки викладати на паперовий рушник для видалення зайвої олії.

Залишити відповідь