Знайомий просить позичити гроші: шахраї видурили в жителів Тернопільщини кілька десятків тисяч гривень

Життя
Знайомий просить позичити гроші: шахраї видурили в жителів Тернопільщини кілька десятків тисяч гривень

Знайомий просить позичити гроші? Поліцейські Тернопільщини застерігають від злочинних дій шахраїв. На 39 000 гривень ошукали аферисти мешканців краю. Замість того, щоб перевірити інформацію, потерпілі поспішили перерахувати на невідомі рахунки чималі кошти. 

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Жертвою шахрайських дій стала 36-річна жителька Підволочиська. Жінка у месенджері отримала повідомлення від знайомого, який терміново просив позичити гроші. Заявниця відгукнулася й перерахувала на банківський рахунок суму, яку той просив – 15 000 гривень. Проте як виявилося пізніше, фінансової допомоги він не потребував, а обліковий запис був зламаний зловмисниками. 

Ще троє мешканців Тернопільщини втратили гроші, не переконавшись у правдивості інформації. Схема ідентична – товариші або родичі просили гроші в борг. Як наслідок – 29-річний та 53-річна жителі обласного центру втратили 10 000 та 4000 гривень і в 35-річної мешканки Борщова аферисти видурили 10 000 гривень. 

За усіма фактами шахрайства слідчі поліції розпочали кримінальні провадження відповідно до ст. 190 Кримінального кодексу України. Правоохоронці встановлюють осіб, причетних до вчинення злочинів. 

Залишити відповідь