Улюблена ікра з буряка! Рецепт перевірений часом, виходить дуже смачна, сміливо готуйте та пробуйте

Світ

Готую прямо зараз і на зиму, обов’язково заготовляю! Улюблена червона ікра з буряка! Дешево, смачно та виручить не раз!

Тримати таку ікру в домашньому арсеналі завжди зручно та корисно! Можна швидко додати до супу, в салат або просто з хлібом перекусити. Рецепт перевірений часом та ікра виходить дуже смачна, сміливо готуйте та пробуйте!

Список продуктів та пропорції:

  • Буряк – 1,5 кг.
  • Помідори – 1 кг.
  • Цибуля – 500 р.
  • Солодкий перець – 500 г.
  • Сіль – 1 ст.л з гіркою (спробуйте і регулюйте сіль за смаком)
  • Часник – 6-7 зубчиків
  • Чорний перець
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Рослинна олія

З цієї кількості інгредієнтів виходить 1,5 літри готового продукту. Готуйте із задоволенням!

Починаємо готувати:

У каструлі розігріваємо рослинне масло і, перш за все, відправляємо обсмажувати цибулю до хорошого золотистого кольору.

Як тільки цибуля підрум’янилася, закладаємо солодкий перець і обсмажуємо приблизно 3-4 хвилини, поки перець не стане м’яким.

До обсмажених овочів відправляємо в каструлю тертий на дрібній терці буряк, перемішуємо і готуємо все разом ще 7-8 хвилин.

Далі додаємо перемелені у кашу помідори, накриваємо каструлю кришкою і готуємо на середньому (у мене це 5 з 10) вогні рівно 20 хвилин, періодично помішуючи.

Через 20 хвилин відкриваємо кришку, всипаємо сіль, міняємо вогонь на максимальний і гасимо, поки не випарується вся рідина, на це йде приблизно 10 хвилин.

Як тільки в каструлі не залишилося зайвої вологи, додаємо тертий часник, чорний мелений перець, закладаємо лаврушку, перемішуємо, гасимо ще 5 хвилин і знімаємо з вогню.

Розкладаємо ікру заздалегідь стерилізованим банкам, закручуємо стерилізованими кришками і ставимо під шубу до охолодження.

Перед розкладкою не забуваємо позбутися лаврового листя.

Після остигання прибираємо баночки на зберігання. У нас така ікра відмінно зберігається в темній домашній коморі при кімнатній температурі. Оцет тут не використовуємо, в доданих помідорах достатньо власної кислоти, за рахунок цього заготівля і зберігається. Якщо ви сумніваєтеся, то зберігаєте баночки в холодильнику або ж на балконі – зараз вже не жарко.

Залишити відповідь