ЗМІ: «Хезболла» обрала нового лідера після загибелі Насралли

Політика, Світ

Угруповання «Хезболла», визнане терористичною організацією в США, обрало нового лідера замість Хасана Насралли, який нещодавно загинув внаслідок авіаудару по столиці Лівану, повідомляє видання Al-Arabia.

За даними ЗМІ, генеральним секретарем угруповання став Хашим Сафі ад-Дін. Раніше він був головою виконавчої ради «Хезболли» та її заступником.

Обрання нового лідера «Хезболли» відбулось 29 вересня на раді організації. Це підтвердили джерела Al-Arabia та Al-Hadath.

Офіційного підтвердження цієї інформації наразі не надходило.

Сафі ад-Дін – двоюрідний брат Насралли та зять колишнього командувача іранськими силами КУДС Касема Сулеймані. Тож кандидатура Сафі ад-Діна вважалася найвірогіднішою при обранні наступника Насралли.Раніше ми писали, що офіційні особи США вважають, що нещодавні військові дії Ізраїлю призвели до серйозних втрат Хезболли і радять уникати наземної операції в Лівані.

Також нагадаємо, що армія оборони Ізраїлю оголосила про запровадження військової блокади Лівану, а також офіційно повідомила ліванську сторону про заборону на посадку вантажних літаків із Сирії та Ірану в аеропорту Бейрута.

Тіло ватажка Хезболли Хасана Насралли було вилучено з місця ізраїльської повітряної атаки на південному заході Бейрута.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь