Швейцарія змінила кордони з Францією та Італією

Політика, Світ

Швейцарія внесла зміни до своїх кордонів з Італією та Францією. Коригування з Італією викликані таненням льодовиків, а з Францією – будівництвом нової трамвайної лінії та річковими межами в районі Женеви, повідомляє Swissinfo.

Зазначається, що у кантоні Женева прокладання нової транскордонної трамвайної лінії спричинило незначні зміни кордону між комунами Перлі-Серту та Бардоннекс.

Швейцарія та Франція обміняються рівноцінними ділянками території, про що повідомила Федеральна рада 27 вересня. Інші зміни кордону між країнами стосуються робіт на річках Германс і Форон, що також вимагають коригування меж.

Женева має 103-кілометровий кордон із Францією, половина якого проходить через водні шляхи.

Кордон між Швейцарією та Італією також змінюється через танення льодовиків, які визначають межі. Зокрема, кордони були скориговані в районах Монте-Роза, Кабан-Гласьє та Гобба ді Роллін.У травні 2023 року спільна комісія Швейцарії та Італії узгодила проєкт, який враховує інтереси обох країн. Ці зміни були формалізовані угодами з Римом і Парижем, і оскільки вони є незначними, уряди можуть самостійно підписувати такі договори.

Раніше повідомлялося, що влада Швейцарії під час розгляду заявок на отримання соціальної допомоги враховуватиме фінансове становище українських біженців.

Також Швейцарія хоче, аби українські біженці більш активно шукали роботу, а тому планується скасувати для них отримання обов’язкового дозволу на працю, який видає місцева влада.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь