Сибіга вирушив з робочим візитом до Угорщини

Політика

На доручення президента України Володимира Зеленського міністр закордонних справ Андрій Сибіга відвідає з робочим візитом Угорщину.

Про це повідомили в МЗС.

У Будапешті глава МЗС проведе двосторонні переговори з угорським колегою Петером Сійярто.

Як повідомили у дипвідомстві, ключовими темами обговорення стануть розвиток добросусідських відносин, реалізація спільних проєктів, зокрема у сферах економіки, прикордонної інфраструктури, захисту прав національних меншин, просування до вступу України в ЄС та НАТО, Формула миру як шлях до справедливого завершення російської агресії.

Зазначається, що візит до Угорщини став продовженням першого регіонального турне новопризначеного міністра закордонних справ, метою якого є налагодження прагматичної та передбачуваної політики добросусідства та просування до стратегічної мети членства України в ЄС і НАТО.Нагадаємо, що Угорщина є складним нашим партнером. Будапешт приєднався до ініціативи «Друзі миру», яку створюють Китай та Бразилія з метою закликати до швидкого початку перемовин для припинення війни в Україні. Ця ініціатива не враховує українські інтереси справедливого миру.

Раніше ми писали, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан розкритикував заяву свого головного помічника, який сказав, що Угорщина виграла б більше, якби не чинила опір радянському вторгненню 1956 року.

Також нагадаємо, що Китай заявив про наміри разом з країнами Глобального Півдня створити платформу «Друзі миру». Основна її ціль буде полягати в тому, щоб добитися так званого політичного врегулювання миру в Україні на тлі військового вторгнення країни-агресора рф.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь