Ізраїль вперше атакував центр Бейрута

Політика, Світ

Вранці 30 вересня Ізраїль атакував центр Бейруту — удари припали на район Кола. Загинули троє членів «Народного фронту визволення Палестини» 

Про це пишуть CNNReuters та інші ЗМІ.

За даними джерел AFP, безпілотник атакував квартиру в центральному районі Кола, яка належала членам ліванського ісламістського угруповання «Аль-Джамаа аль-Ісламія» також відомого як «Ісламська група», які є союзниками «Хезболли».

«Народний фронт визволення Палестини» (НФОП) заявив, що троє його членів загинули в результаті удару. У заяві угруповання йдеться, що загинули начальник служби військової безпеки Мохаммад Абдель-Аал, військовий командир Імад Одех і Абдельрахман Абдель-Аал.

Це перший удар, який стався в межах Бейруту під час нинішньої ескалації — раніше ізраїльські військові атакували переважно південну околицю ліванської столиці, де розташовані обʼєкти «Хезболли», та інші райони Лівану.

Нагадаємо, що угруповання «Хезболла», визнане терористичною організацією в США, обрало нового лідера замість Хасана Насралли, який нещодавно загинув внаслідок авіаудару по столиці Лівану.

Раніше ми писали, що офіційні особи США вважають, що нещодавні військові дії Ізраїлю призвели до серйозних втрат Хезболли і радять уникати наземної операції в Лівані.

Також нагадаємо, що армія оборони Ізраїлю оголосила про запровадження військової блокади Лівану, а також офіційно повідомила ліванську сторону про заборону на посадку вантажних літаків із Сирії та Ірану в аеропорту Бейрута.

Тіло ватажка Хезболли Хасана Насралли було вилучено з місця ізраїльської повітряної атаки на південному заході Бейрута.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь