Активісту Стахіву знову не змогли обрати запобіжний захід

Політика

Скандальному активісту Остапу Стахіву втретє не обрали запобіжний захід. Його підозрюють у незаконному поширенні локацій ЗСУ та шахрайстві.

Про це повідомляє видання hromadske.

Згідно положення про безоплатну правову допомогу, Стахіву призначили адвоката — Володимира Яцишина. Проте підозрюваний відмовився від його послуг, а сам адвокат також оголосив відмову від захисту Стахіва, оскільки він має двох адвокатів.

На суд 30 вересня Остап Стахів прийшов зі своїми прихильниками, вони цькували журналістів, які також прийшли на засідання.

Стахів показував своє псевдопосвідчення журналіста та порівняв себе з дисидентами.«Хмара, Калинець, Стус. Це були політично переслідувані вʼязні… Вони (правоохоронці, — ред.) прийшли до мене до хати, щоб вручити дві підозри Це брехуни і обманники. До мене приходить помста за те, що вони програли мені справу в Києво-Печерському суді. Це помста за те, що я говорю правду», — заявляв Стахів.

Один з представників захисту Михайло Магарський, який до цього не прийшов на два попередні засідання разом з підозрюваним, подав клопотання про ознайомлення з матеріалами засідань.

Під кінець засідання суддя Віктор Романюк задовольнив його та оголосив перерву на 20 хвилин для ознайомлення сторони захисту.

Після цього Стахів подав заяву про відвід суді та в судовому засіданні оголосили перерву.

Нагадаємо, 25 вересня було повідомлення, що СБУ та Нацполіція та прокуратура зібрали доказову базу про нові злочини львівського блогера, який раніше отримав підозру за спроби захоплення державної влади в Україні. Йому інкримінують ще дві статті.

У Львові суд з обрання запобіжного заходу псевдоактивісту Остапу Стахіву вдруге перенесли через відсутність підозрюваного. Наступне засідання призначене на 30 вересня.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь