Мілан виступив проти перейменування аеропорту на честь скандального експремʼєра

Політика, Світ

Влада Мілана хоче оскаржити рішення про перейменування головного аеропорту міста на честь колишнього прем’єр-міністра та медіамагната Італії Сильвіо Берлусконі.

Про це пише Guardian.

Політики схвалили резолюцію про передачу справи до суду після того, як ініціативу з перейменування прискорив міністр транспорту Маттео Сальвіні.

Як вказує видання, зазвичай після смерті людини потрібно чекати 10 років, перш ніж громадське місце можна буде назвати на її честь. Тоді як Берлусконі помер торік у червні.

Очільник Мілана Джузеппе Сала стверджував, що Сальвіні зробив цей крок без залучення компанії, яка керує аеропортом, або місцевих рад поблизу. Він також звинуватив управління цивільної авіації Італії у тому, що воно «піддалося тиску правих політиків».Зазначимо, що партія «Вперед, Італіє», яку заснував Берлусконі, нині є в коаліції з керівною партією премʼєрки Джорджі Мелоні.

«Рада разом з іншими муніципальними адміністраціями в цьому регіоні не буде стояти осторонь і спостерігати за гротескним і непотрібним актом розколу, якого бажають Сальвіні та уряд Мелоні», — заявив лідер лівоцентристської Демократичної партії в регіоні Ломбардія, столицею якого є Мілан, П’єрфранческо Майоріно.

Тисячі людей підписали петицію із закликом до уряду скасувати план, проти нього також відбулися протести.

У відповідь на звернення Сальвіні заявляв: «Навіть після його смерті ненависть і неприязнь до Берлусконі не припиняються».

Рішення організувати державні похорони Берлусконі також викликало обурення в Італії, як і схвалення урядом поштової марки до перших роковин його смерті.

Нагадаємо, сім’я колишнього прем’єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі заявила, що з нею не консультувалися щодо рішення про перейменування головного аеропорту Мілана на його честь.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь