Швеція планує на державному рівні заборонити жебракування

Політика, Світ

Уряд Швеції призначив спеціального слідчого, який має підготувати звіт про можливість запровадження загальнонаціональної заборони жебракування.

Про це йдеться на сайті шведського уряду.

Зазначається, що жебрацтво тривалий час було рідкісним явищем у Швеції. На початку 2010-х років громадяни Євросоюзу почали частіше, ніж раніше, приїжджати до Швеції, зокрема й для жебракування.

“Той, хто приїжджає до Швеції з метою жебракування, зазвичай опиняється у дуже вразливій ситуації. Ми також бачили зв’язки з організованою злочинністю та торгівлею людьми. З огляду на обмеження у сьогоднішніх правилах, уряд вважає, що є причини дослідити, чи добре працює нинішня система, чи є причини розширити можливості протидії жебрацтву”, – пояснив міністр юстиції Гуннар Стреммер.

Муніципалітети Швеції мають можливість заборонити жебрацтво у певних місцях за допомогою місцевих постанов. Однак є обмеження на можливість оголошення локальних заборон.Тому спеціальний слідчий має розглянути плюси та мінуси та подати пропозиції щодо подальших заходів щодо боротьби з жебрацтвом у Швеції.

Раніше у Швеції заборонили брати сумки на великі заходи, такі як спортивні змагання та концерти.

У Швеції податкова служба відхилила прохання подружньої пари з міста Лахольм назвати свою дитину володимир путін.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь