Між Угорщиною та Україною відкриють новий прикордонний перехід

Політика

Новий прикордонний перехід на кордоні Угорщини й України можуть відкрити вже цього року.

Про це міністр зовнішньої економіки й закордонних справ Угорщини Петер Сіярто сказав на пресконференції з українським колегою Андрієм Сибігою, пише Інтрефакс-Україна.

“Я також підтвердив міністру, що Угорщина готова розвивати інфраструктуру прикордонних переходів. Це добра новина, що цього року ми зможемо відкрити новий пункт перетину кордону. Ми готові провести роботи, необхідні для збільшення пропускної спроможності прикордонного пункту Берегшурань (Beregsurány). Ми готові до будівництва нового мосту через Тису”, – сказав він на пресконференції з українським колегою Андрієм Сибігою в понеділок.

Також, за словами Сіярто, “ми, як і раніше, готові створити прикордонну зону розвитку бізнесу на угорсько-українському кордоні”.

Нагадаємо, що протягом двох тижнів на кордоні з Угорщиною буде частково обмежено рух транспорту через ремонтні роботи.Україна та Румунія розпочали обговорення запровадження спільного прикордонно-митного контролю на їхньому спільному кордоні, що є найдовшим між Україною та країною-членом ЄС.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь