Дві тернопільські фотохудожниці відкриють спільну виставку «Identitas profunda»

Життя
Дві тернопільські фотохудожниці відкриють спільну виставку «Identitas profunda»

3 жовтня у креативному кластері Nа пошті в Тернополі відкриється нова виставка – «Identitas profunda».

Це – творчий дует Наталки Перепелиці та Ренати Остяк, який поєднала кураторка простору Марія Юрчак. Буде представлено 30 самобутніх робіт.

Наталка Перепелиця родом із Бучача, закінчила НаУ «Острозька Академія» за спеціальністю «Літературна творчість», але її творчість не обмежується літературою.

«Мій творчий шлях почався не з художньої освіти, а з роздумів про буття і мене в ньому», – каже Наталка.

У проєкті «Identitas profunda» вона досліджує психологічні стани дорослої людини, що проходить кризу ідентичності в період глобальних світових стресів. Це – перший виставковий проєкт дівчини.  

Рената Остяк – тернопільська мисткиня, яка живе та вивчає фотографію у Великій Британії. У своєму проєкті створювала автопортрети у фешн стилі, досліджуючи як текстури впливають на мову тіла та відчуття, які переросли у колажі і дослідження власної ідентичності.

«Ми відкриті до пропозицій співпраці, і от коли нам написала Наталка, я зрозуміла, що було б гарно поєднати її роботи із проєктом Ренати, який я побачила в мережі буквально напередодні. На щастя, обидві дівчини були «за» зробити спільну виставку», – зазначила Марія Юрчак.

Відкриття виставки у четвер, 3 жовтня, о 18:00.

Вхід – вільний.

Експозиція триватиме 3 тижні.

Адреса: м. Тернопіль, вул. Коперника, 4.

Залишити відповідь