Експерти попередили про намагання рф посилити економічну співпрацю з Іраном

Політика, Світ

У понеділок, 30 вересня, прем’єр-міністр росії Михайло Мішустін прибув до Ірану. Метою візиту є поглиблення економічної співпраці між державами.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зокрема, Мішустін зустрівся з президентом Ірану Масудом Пезешкіаном та висловив очікування, що росія й Іран підпишуть очікувану всеосяжну угоду про стратегічне співробітництво на майбутньому саміті організації БРІКС, запланованому на 22-24 жовтня у Казані (Татарстан).

Глава російського уряду також зустрівся з першим віце-президентом Ірану Мохаммадом Реза Арефом, щоб обговорити можливості для російських інвестицій у «різні сфери» в Ірані. Також Мішустін зустрівся з міністром нафти Ірану Мохсеном Пакнеджадом.

За словами посла Ірану в росії Казема Джалалі, візит Мішустіна до Ірану буде особливо зосереджений на розвитку торговельно-економічних зв’язків між двома країнами.Російські й іранські офіційні особи, скоріш за все, розглядають розширене економічне та фінансове співробітництво, як необхідний компонент загальних інтенсифікацій у російсько-іранських відносинах.

Іран є одним з союзників росії та надає режиму володимира путіна військову підтримку. Зокрема, Тегеран ще у 2022 році передав Москві дрони-камікадзе «Шахед», якими росіяни майже щодня атакують Україну. Також іранські спеціалісти налагодили виробництво дронів на теренах рф.

Нагадаємо, що  Іран передав росії балістичні ракети, що може прискорити рішення партнерів України щодо дозволу ЗСУ завдавати удари в глибину території росії.

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель засудив постачання балістичних ракет іранського виробництва до росії та оголосив про наміри Європейського Союзу запровадити нові санкції проти тих, хто причетний до цього процесу.

Раніше ми писали, що Іран висловив протест послам європейських країн після заяв про засудження передачі балістичних ракет росії.

Також нагадаємо, що Іран передав росії балістичні ракети, що може прискорити рішення партнерів України щодо дозволу ЗСУ завдавати удари в глибину території росії.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь