У Стокгольмі чоловік увірвався в будівлю посольства й вивісив ЛГБТ-прапор

Політика, Світ

Поліція Стокгольма затримала чоловіка, який увірвався в будівлю посольства Марокко, вибив вікно й вивісив звідти веселковий прапор ЛГБТ-спільноти.

Про це пише Aftonbladet.

Про інцидент біля посольства Марокко поліція Стокгольма дізналась після 11:00 за місцевим часом. Правоохоронцям розповіли, що невідомий увірвався до посольства, «розбив вікна і вивісив прапор» ЛГБТ-спільноти.

Чоловік також був озброєний ножем, написав на стіні в посольстві якесь послання, а через розбите вікно викидав папірці з QR-кодом.

Поліція Стокгольма перекрила прилеглі до посольства вулиці, після чого спецпризначенці в масках зайшли до будівлі та затримали зловмисника, який забарикадувався в кімнаті будівлі.

Чоловіку інкримінують незаконне проникнення, вандалізм і нанесення тілесних ушкоджень, усі – з обтяжувальними обставинами. Наразі мотиви його вчинку з’ясовують.

Міністерство закордонних справ Швеції відмовилось від коментарів.

Раніше ми писали, що президент Болгарії Румен Радев 15 серпня підписав закон про заборону «пропаганди» ЛГБТ в школах, незважаючи на заклики правозахисників накласти вето.

Також нагадаємо, що президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган пообіцяв поскаржитися папі римському Франциску на нібито пропаганду нетрадиційних цінностей.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь