YouTube видалила частину музики через проблеми з ліцензією

Політика

Платформа YouTube заблокувала значну частину музики через проблеми з ліцензійною угодою з SESAC, яка представляє тисячі виконавців по всьому світу.

Ліцензійна угода між YouTube та SESAC добігає кінця. YouTube намагається домовитися про нову угоду, оскільки без неї платформа не зможе розміщувати пісні, на які поширюються права SESAC, а це пісні тисяч виконавців з Європи та за її межами. Проблеми з угодою вже призвели до блокування частини музичного контенту в США.

«Протягом останніх кількох місяців наші команди наполегливо працювали над тим, щоб поновити нашу угоду з SESAC. На жаль, попри всі наші зусилля, ми поки що не змогли досягти згоди щодо умов нової угоди. З цієї причини ми змушені заблокувати певний музичний контент на YouTube у США», — йдеться у повідомленні офіційного акаунту TeamYouTube в X.

Як повідомляє Mashable, в США вже стали недоступними пісні Адель, Аріани Гранде, Green Day, Nirvana, Боба Ділана і багатьох інших виконавців. Йдеться не лише про офіційні музичні відео, а й про всі відео, які використовують ліцензоване SESAC аудіо.

Discord впроваджує наскрізне шифрування (E2EE) для аудіо- та відеодзвінків на своїй платформі. Компанія детально описала E2EE у своєму блозі.Переговори про злиття Microsoft і Discord припинені, оскільки соцмережа відмовилася від угоди на $12 млрд.

⚡️⚡️⚡️ Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь