З часом доведеться йти в ЗСУ: у ТЦК спрогнозували подальшу долю чоловіків з відстрочкою

Суспільство

Кожному з військовозобов’язаних, зокрема й тим, хто має право на відстрочку, треба бути готовим до мобілізації. Про це в інтерв’ю “Західному кур’єру” заявив т.в.о. заступника начальника Івано-Франківського ОТЦК та СП Андрій Мороз.

“В мобілізації немає нічого страшного. До неї треба бути готовим. Я рекомендую кожному, навіть тим, хто має право на відстрочку, все одно пройти курс керування дронами чи навчання з тактичної медицини.

Чи пройти інший вишкіл, який згодиться в армії. Кожному з військовозобов’язаних треба бути готовим, що прийде час і його мобілізують. Треба це спокійно сприймати”, – зазначив він.

Відповідаючи на запитання, як на якість роботи працівників ТЦК впливає недовіра та опір з боку суспільства, Мороз сказав: “Найбільш кричущі напади на наших співробітників мали місце у Ворохті, Крихівцях, Верховині.

Ці факти просто неприпустимі, тому що в більшості випадків оповіщення військовозобов’язаних здійснюють військовослужбовці, які є учасниками бойових дій і після поранення чи набутих хвороб не можуть продовжувати нести військову службу в своїх підрозділах. Але люди не звертають уваги ані на ампутації чи інші фізичні вади, провокують наших працівників, проявляють фізичну агресію.

Військових у нас поважають чомусь тільки тоді, коли вони на передовій. Тоді вони потрібні, тоді вони герої. А в тилу, попри всі заслуги, вони отримують несприйняття, вороже ставлення і рукоприкладство. Яка у цих воїнів може бути мотивація до роботи і в цілому психоемоційний стан?”.


Копіювати

Залишити відповідь