Енергоблок однієї з АЕС під’єднали до енергомережі на 12 днів раніше

Політика

Після планово-попереджувального ремонту фахівці «Енергоатома» 1 жовтня успішно під’єднали до енергомережі енергоблок однієї з АЕС – триває набір потужності.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

За повідомленням, блок вивели з ремонту на 12 днів раніше запланованого терміну. Таким чином, після виходу блоку на повну потужність українська енергосистема зміцниться на 1000 МВт.

«Енергоатом робить усе, щоб до початку опалювального сезону українські енергоблоки були перезавантажені свіжим ядерним паливом та підготовлені до проходження осінньо-зимового періоду. Ремонтна кампанія виходить на фінішну пряму і до початку ОЗП всі дев’ять блоків, які розташовані на підконтрольній Україні території, будуть готові до роботи», – зазначив керівник «Енергоатома» Петро Котін.

У Міненерго наголошують, що значні пошкодження, завдані масованими атаками Росії, зокрема однією з найбільших атак на енергетику 26 серпня, і далі ускладнюють роботу енергосистеми. Крім того, російські війська не припиняють щоденних обстрілів об’єктів енергетичної інфраструктури.За даними міністерства, від жовтня 2022 року росія завдала понад тисячу ударів по об’єктах української енергетичної інфраструктури, лише цього року через удари було втрачено 9 ГВт генеруючих потужностей.

Раніше міністр енергетики Герман Галущенко прогнозував, що Україна пройде зиму в нормальному режимі електрозабезпечення за умови відсутності нових важких ударів рф по енергетиці.

А колишній голова Укренерго Володимир Кудрицький в інтерв’ю ЕП заявив, що взимку можливі відключення електроенергії, навіть якщо всі плани з відновлення об’єктів генерації будуть реалізовані.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь