Комітет Ради рекомендує збільшити на 23 млрд грн фінансування Міносвіти в проєкті держбюджету

Політика

Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій рекомендує Комітету з питань бюджету збільшити на 23,166 млрд грн видатки проєкту державного бюджету на 2025 рік на Міністерство освіти і науки України.

Про це повідомляє «Інтерфакс».

За результатами розгляду проєкту держбюджету-2025 комітет рекомендував, зокрема, збільшити на 244 млн грн фінансування на забезпечення діяльності Національного фонду досліджень, грантову підтримку наукових досліджень і науково-технічних розробок, на 20 млрд грн – освітню субвенцію, на 350 млн грн – видавництво та доставку підручників, на 100 млн грн – на видавництво інтерактивних доповнень до підручників, на 50 млн грн – на апробацію підручників.

На 500 млн грн пропонується збільшити субвенції на обладнання кабінетів природничо-математичних дисциплін «Нової української школи», на 1,8 млрд грн – на державне замовлення та державні гранти, на 99,2 млн грн – на провадження діяльності Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО), на 21,5 млн грн – на надання освіти для осіб, які перебувають у закладах охорони здоров’я.

Як повідомлялося, проєкт державного бюджету на 2025 рік передбачає 167,618 млрд грн на фінансування Міністерства освіти і науки.Нагадаємо, що покупці виробленого в Україні енергетичного обладнання та спеціальної техніки зможуть отримати від держави компенсацію у розмірі 15% від вартості у межах політики «Зроблено в Україні».

Вересень став першим місяцем після повномасштабного вторгнення рф, коли Україна не отримала міжнародну допомогу.

Раніше повідомлялося, що європейський план передбачає три ключових етапи відновлення енергогенерації України: ремонт, підтримку та стабілізацію.

Водночас новий французький уряд є прихильним до Європи та до України, тож збереже усі витрати, пов’язані з допомогою та інвестиціями в своєму бюджеті на наступний рік.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь