Сибіга у якості голови МЗС прибув з першим візитом до Польщі

Політика

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга прибув з першим на цій посаді візитом до Польщі. Сибіга зазначив, що розпочинає візит до Варшави.

Про це Сибіга повідомив у своєму X (Twitter).

«На Покрову та День захисників і захисниць розпочав візит до Польщі з покладання квітів на Православному цвинтарі на Волі у Варшаві, щоб вшанувати тих, хто воював за Україну в минулому, і тих, хто воює сьогодні. Вічна пам’ять героям, які віддали свої життя за життя і волю України», – повідомив Сибіга.

Нагадаємо, що напередодні 30 вересня очільник МЗС провів переговори з главою МЗС Угорщини Петером Сійярто у Будапешті. Після них Сибіга заявив, що він та угорський колега відзначають позитивну динаміку у вирішення питання нацменшин.

Угорщина є складним партнером. Будапешт приєднався до ініціативи «Друзі миру», яку створюють Китай та Бразилія з метою закликати до швидкого початку перемовин для припинення війни в Україні. Ця ініціатива не враховує українські інтереси справедливого миру.Раніше ми писали, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан розкритикував заяву свого головного помічника, який сказав, що Угорщина виграла б більше, якби не чинила опір радянському вторгненню 1956 року.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь