Британія замовила чартер для евакуації своїх громадян у Лівані

Політика, Світ

Британія організовує чартерний рейс цивільним літаком для своїх громадян у Лівані, які мають труднощі з виїздом з країни на тлі загострення протистояння угруповання «Хезболла», що діє з території Лівану, та Ізраїлю.

Про це повідомляє BBC.

Уряд Британії замовив комерційний рейс з Лівану для британців, які шукають способи виїхати з країни – що останнім часом було непросто, оскільки майже всі авіакомпанії призупинили польоти до Бейрута.

Міністр закордонних справ Британії Девід Леммі закликав громадян у Лівані не зволікати з рішенням, оскільки ситуація непередбачувана і може швидко погіршитися.

Чартером з Бейрута зможуть скористатися громадяни Британії, їхні партнери і другий з подружжя та неповнолітні діти; негромадянам потрібно мати британську візу.Залежно від інтересу до першого рейсу та розвитку ситуації у наступні дні можуть організувати інші такі чартери.

За даними МЗС Британії, на території Лівану перебуває від 4 до 6 тисяч британських громадян і членів родини.

Нагадаємо, напередодні, 30 вересня, західні ЗМІ писали, що Ізраїль може розпочати операцію на території Лівану в рамках війни з терористичним угрупованням «Хезболла».

Ізраїльські війська розпочали у ніч з 30 вересня на 1 жовтня наземні рейди на півдні Лівану в рамках операції проти терористів угруповання «Хезболла». Ця операція має назву «Північні стріли».

Раніше президент США Джо Байден заявив, що поговорить з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху найближчим часом, оскільки напруженість на Близькому Сході зростає після ліквідації Ізраїлем ватажка «Хезболли» Хасана Насралли.

США прямо застерегли Ізраїль від початку повномасштабної війни з «Хезболлою» 22 вересня, коли ліванське бойове угруповання й ізраїльські війська вступили в одну з найзапекліших перестрілок з 7 жовтня 2023 року.

Заступник лідера «Хезболли» Наїм Кассем вже оголосив про готовність угруповання протистояти будь-якому наземному вторгненню Ізраїлю до Лівану.

Також нагадаємо, що в адміністрації президента США стурбовані тим, що Іран ймовірно готує операцію-помсту Ізраїлю після того, як у столиці Ірану Бейруті точковим ударом вбили лідера підтримуваного Іраному угруповання «Хезболла».

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь