Попит на нові авто в Україні впав на 30%: найпопулярніші марки вересня

Політика

У вересні 2024 року українці придбали 5700 нових легкових авто, що на 30% менше, ніж минулого місяця. Про це повідомляє Укравтопром.

Зниження попиту на легкові авто у вересні є наслідком аномально високого серпневого попиту, що відбувся на тлі чуток про підвищення податків на першу реєстрацію легковиків.

Водночас щодо вересня 2023 року попит на нові авто майже не змінився (+0,1%).

Першість на ринку продовжує утримувати Toyota. За місяць було зареєстровано 840 нових авто цієї японської марки. У річному вимірі вересневий попит на нові Toyota зменшився на 13%.

На другому місці найпопулярніших серед українців Renault – 541 авто, що на 21% більше, ніж торік, а на третьому – Skoda – 443 авто (-5%). Замикають лідерську п’ятірку BMW – 433 авто (-12% ) та Volkswagen – 336 авто (-48%).Бестселером вересня знову став автомобіль Renault Duster – 504 реєстрації.

Загалом, за девʼять місяців 2024 року українці придбали 53 000 нових легкових авто, що на 21% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Тим часом, тисячі автомобілів Porsche, Bentley та Audi були затримані в портах США після того, як постачальник материнської групи Volkswagen виявив у них китайські комплектуючі, виготовлені з порушенням закону про боротьбу із примусовою працею.

За даними Human Rights Watch, великі автовиробники, включно з Tesla, General Motors, Volkswagen і Toyota, можуть використовувати китайський алюміній, вироблений із використанням примусової праці уйгурів.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь