ПАРЄ ухвалила резолюцію, яка закликає ввести санкції проти російських медіа

Політика

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) ухвалила 1 жовтня резолюцію «Пропаганда та свобода інформації в Європі», яка закликає до запровадження санкцій проти російських ЗМІ та пропагандистів, а також визнання Російської православної церкви (РПЦ) інструментом пропаганди рф.

Про це повідомила Євгенія Кравчук, членкиня української делегації в ПАРЄ.

У резолюції йдеться про такі кроки:

  • Запровадження санкцій проти російських медіа, таких як RT, які порушують журналістську етику та загрожують національній безпеці.
  • Санкції проти російських пропагандистів, таких як Маргарита Симоньян, Ольга Скабєєва та Володимир Соловйов.
  • Визнання РПЦ інструментом кремлівської пропаганди.

Резолюція закликає держави-члени Ради Європи захищатися від усіх форм пропаганди, яка суперечить європейським цінностям, і включає заходи для підвищення медіа-грамотності та забезпечення прозорості медіа.

Раніше ми писали, що Азербайджан вніс до списку «небажаних осіб» депутатів Парламентської асамблеї Ради Європи, які проголосували проти ратифікації повноважень азербайджанської делегації в організації.

Також нагадаємо, що парламентська асамблея ради Європи (ПАРЄ) проголосувала за виплати українцям для повернення додому по завершенні бойових дій. Це буде грошова допомога людям для підтримки. Її суму наразі не називають.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь