Новообраний прем’єр Японії формує уряд «з акцентом на оборону»

Політика, Світ

У Японії офіційно призначили новим прем’єр-міністром колишнього міністра оборони Ішібу Шіґеру. Він одразу представив новий склад кабінету міністрів — з акцентом на оборону.

Про це пишуть AP та Japan Times.

В оголошеному премєром складі уряду — 13 новопризначених міністрів, двоє повторно призначених та чотири міністри, які повернулися на посаду з попереднім досвідом роботи в кабінеті.

Так, міністром закордонних справ став колишній міністр оборони Такеші Івая. А на посаду очільника Міноборони повернеться Ген Накатані, який уже обіймав її.

Один із конкурентів Ішіби у Ліберально-демократичній партії, Кацунобу Като, обійме посаду міністра фінансів. Загалом Ішіба Шіґеру обрав тих, хто не був заплямований корупційним скандалом ЛДП, який сильно підірвав довіру суспільства до партії.

До нинішнього складу уряду також увійшли лише дві жінки: Тосіко Абе стала міністеркою освіти, культури, спорту, науки та технологій і Дзюнко Міхара — міністеркою у справах дітей. У попередньому уряді Фуміо Кішіди було п’ять міністерок.

Нагадаємо, що 1 жовтня уряд Японії на чолі з Фуміо Кісідою пішов у відставку у повному складі перед створенням нового кабінету, який сформує наступний прем’єр Сігер Ісіба.

Новий лідер правлячої Ліберально-демократичної партії Японії, Сіґеру Ісіба, оголосив про плани проведення дострокових виборів на 27 жовтня, лише через три дні після свого обрання.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь