Швидкі хачапурі на сковороді із простим тістом на кефірі. Виходять досить ситні коржі, одним можна наїстися

Світ

Це рецепт дуже простих хачапурі на сковороді! Коржики готуються швидко, виходять дуже смачними і з’їдаються в одну мить!

Інгрегієнти для хачапурі на сковороді (4 шт. 22 – 23 см)

Просте тісто на кефірі:

  • 250 мл кефіру (у нас 2,5%)
  • 1/2 ч. л. соди
  • 1/2 ч. л. солі
  • 375 гр. борошна
  • 75 гр. вершкового масла

Сирна начинка:

  • 500 гр. сиру (у нас сулугуні+ бринза, можна сир, моцарелла, адигейський…)
    1 яйце
  • вершкове масло для змащування готових хачапурі.

Насамперед робимо начинку:

Сир натираємо на великій тертці.

Ми взяли сулугуні та бринзу (50/50). Бринзу можна замінити на адигейський сир, моцареллу, сир або на будь-який розсільний сир.

Додаємо яйце і добре перемішуємо.

Ділимо на 4 частини, і формуємо 4 колобки (для 4 хачапурі). Накриваємо плівкою і забираємо в холодильник дозрівати.

Тепер тісто:

Вершкове масло потрібно розтопити і остудити.

У теплому кефірі розчиняємо соду. Кефір спіниться.

Вливаємо остигле масло. Всипаємо сіль.

Додаю муку і замішуємо тісто.

Тісто виходить м’яке, липке. Поділяємо його на 4 частини.

Округлюємо, накриваємо, відпочити 30 хвилин.

Залишилося сформувати та посмажити.

Сковороду добре розігріваєомо. Колобок тіста розтягуємо руками в коржик.

У центр кладемо кульку начинки і збираємо зверху тісто.

Перевертаємо швом вниз і розкочуємо в тонкий коржик по діаметру сковороди. У нас 22-23 см. Якщо великої сковороди немає, одразу плануйте тоді 5 хачапурі.

Кладу хачапурі на добре розігріту сковороду і печу з двох сторін на середній температурі, до легких підпалин на тесті.

Загальний час приготування 1 коржика 6-8 хвилин. Коли перевертати, корж обдувається, робимо невеликий розріз для виходу пари. З другого боку випікається швидше, стежте.

Готові коржики змащуємо вершковим маслом.

М’яке тісто та соковита сирна начинка! Виходять досить ситні коржі, одним можна наїстися)

Залишити відповідь