МЗС підтвердив загибель українських туристок у Греції

Політика

Повідомлення ЗМІ про смерть на грецькому острові Корфу двох українок – матері та доньки – підтвердила місцева берегова охорона.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі Міністерства закордонних справ України.

«30 вересня Посольство України в Грецькій Республіці отримало повідомлення від Берегової охорони острова Корфу (Греція) про смерть двох громадянок України, яка сталася на морі. Попередньо встановлено, що загиблі перебували в Греції з метою відпочинку», – поінформували у відомстві.

У пресслужбі зазначили, що посольство України підтримує контакт з місцевими компетентними органами, медзакладом, до якого було доставлено тіла померлих, а також страховою компанією.

Особи померлих встановлено – це громадянки України, мати та донька 1972 та 1992 років народження.Співробітники посольства встановили контакт з родичем померлих в Україні та поінформували про трагедію.

Ситуація перебуває на контролі дипустанови, запевнили у пресслужбі МЗС.

Нагадаємо, суспільний мовник Греції Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόρασηповідомляв, що у Греції рятувальники на острові Корфу витягли з моря двох мертвих жінок. Попередньо, загинули туристки з України, їм було 52 і 32 роки. Вони пішли купатися, попри штормовий вітер.

Раніше повідомлялося, що 19-річний українець під час відвідин римського Колізею вирішив увіковічнити себе на цій пам’ятці архітектури, після чого його спіймали. Судячи з напису, його звати Діма, ці дії не залишив поза увагою навіть мер Рима.

Ми писали, що Туреччина та Єгипет були абсолютними лідерами серед головних напрямків для туристів з України у 2023 році.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь